Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1991.  Σπούδασα Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα μετά από 5 χρόνια σπουδών με βαθμό 8,43.

Από το 2010, εργάζομαι στον χώρο των media. Στο παρελθόν έχω εργαστεί για διάφορα media στην Ελλάδα, αλλά και σε μία εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας. Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζομαι για τη διαΝΕΟσις, έναν ερευνητικό οργανισμό που δημοσιεύει μελέτες και προτείνει λύσεις πολιτικής για προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Βγάζω τα προς το ζην από την παραγωγή περιεχομένου, είτε αυτό είναι για δημοσιογραφικούς, είτε για εμπορικούς σκοπούς. Eπίσης, συνεργάζομαι με το insidestory.gr, ένα συνδρομητικό site ερευνητικής δημοσιογραφίας, στο οποίο δημοσιεύω -κατά κύριο λόγο- ρεπορτάζ, ιστορίες και έρευνες για πράγματα που μου τραβούν το ενδιαφέρον.

Τα Αντικείμενα Της Δουλειάς Μου

Εκτός από την κλασσική μορφή του ρεπορτάζ και της έρευνας, ασχολούμαι με τα νέα, ψηφιακά εργαλεία της δημοσιογραφίας. Πειραματίζομαι διαρκώς με διάφορα softwares ψηφιακού storytelling όπως το video, τα infographics τα podcasts και η οπτικοποίηση δεδομένων. Είμαι έμπειρος χρήστης προγραμμάτων όπως το Photoshop, το Premiere Pro, το Audition κ.α και τα χρησιμοποιώ καθημερινά για να παράγω δημοσιογραφικό περιεχόμενο. Επίσης είμαι γνώστης και φανατικος χρήστης του WordPress και μέλος της ελληνικής κοινότητας της πλατφόρμας.

Μερικά Δείγματα Της Δουλειάς Μου

  • Μια έρευνα για την άρση του καμποτάζ. Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που θα έφερνε έσοδα στην ελληνική οικονομία μέσω της απελευθέρωσης της αγοράς κρουαζιέρας. Αν και ο νόμος ψηφίστηκε, η μεταρρύθμιση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η έρευνα αυτή προσπάθησε να μάθει το γιατί, το πόσα χρήματα χάνει η ελληνική οικονομία και το τι μπορεί να γίνει.
  • Μια έρευνα για ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στην Πίνδο, το οποίο -μαζί με ένα εργοστάσιο-  είναι έτοιμα από το 2001, έχουν κοστίσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ και δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μια ημέρα.
  • Μια έρευνα για τη εγκατάλειψη του περίφημου μνημείου της Αμφίπολης. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μνημείο έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και για αυτό τον λόγο εγκαταλείφθηκε στην τύχη του για 2,5 ολόκληρα χρόνια. H έρευνα χωρίζεται σε δύο μέρη τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.
  • Ο Πίνακας Ελέγχου της Ελληνικής Οικονομίας, είναι μια σελίδα με διαδραστικά γραφήματα, όπου οι χρήστες μπορούν να δουν σε live χρόνο την εξέλιξη 13 κρίσιμων δεικτών για την οικονομία της χώρας.

Εδώ, μπορείτε να δείτε ένα video όπου μιλάω στην τηλεόραση, για μία άλλη έρευνα που έχω κάνει και που αφορά τους ψεύτικους κομματικούς λογαριασμούς και την πολιτική προπαγάνδα στο Twitter:

 

Παρακολουθώ φανατικά τις νέες εξελίξεις στον τομέα της δημοσιογραφίας και πειραματίζομαι διαρκώς με νέα εργαλεία και εφαρμογές, παρακολουθώντας διαρκώς online σεμινάρια.

Είμαι επίσης ενεργό μέλος του WordPress Greek Community.

Εδώ, μιλάω σε ένα meetup του WordPress Greek Community για WordPress και δημοσιογραφία:

 

Mπορείτε να με βρείτε στο Facebook, στο Twitter,στο Instagram.