Έρευνες

Αμφίπολη: Τα Πολιτικά Παιχνίδια Και Η Απαξίωση Ενός Σπουδαίου Μνημείου

H Αμφίπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2014, όταν ανακαλύφθηκε ένας αρχαίος τάφος, γύρω από τον οποίο ακούστηκαν πολλές ανυπόστατες φήμες. Τι συνέβη και το μνημείο χάθηκε από την επικαιρότητα; Ποιές ήταν οι πολιτικές σκοπιμότητες γύρω από τα ευρήματα του μνημείου; Τον Αύγουστο το 2018 δημοσίευσα μία εκτενή έρευνα σε δύο μέρη σχετικά με το μνημείο στο insidestory.gr.

Διαβάστε το 1ο μέρος της έρευνας, εδώ.
Διαβάστε το 2ο μέρος της έρευνας, εδώ.


 

To Φράγμα Της Μεσοχώρας

Ένα φράγμα και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που έχουν κοστίσει 500 εκ. και που βρίσκονται παρατημένα από το 2001 στα βουνά της Πίνδου. Από τότε, δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μια ημέρα. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, η ΔΕΗ χάνει κάθε χρόνο 25 εκατομμύρια ευρώ και ένα χωριό κινδυνεύει με πνιγμό.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα.


Το Πρόβλημα Της Κρουαζιέρας

Μία έρευνα για τον οργανισμό διαΝΕΟσις, που μελέτησε τα αποτελέσματα της άρσης του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, και επισημαίνει τα βασικά προβλήματα υποδομών και οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά λιμάνια. Η Ελλάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και στον τομέα της κρουαζιέρας. Γιατί δεν εισπράττει τα οφέλη που της αναλογούν;

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα.